Onderhoud in Leeuwarden

Onderhoud aan uw boot

Wij zijn een watersportbedrijf ten zuiden van Leeuwarden (wijk Zuiderburen) voor alles wat uw boot nodig heeft. U kunt bij ons terecht voor winterstalling van uw vaartuig, maar ook stalling in de zomermaanden of zelfs gedurende het hele jaar is mogelijk. Ook voor al het onderhoud, reiniging en reparatie van uw voertuig bent u bij ons aan het juiste adres. Wij nemen u dan ook graag al het onderhoud en werk aan uw boot uit handen, zodat u optimaal kunt genieten van uw eigendom.

Met de juiste kennis, gedegen vakmanschap en de beste kwaliteit materialen hebben wij alles in huis om uw boot in optimale staat te brengen én te behouden.

Motorisch

Het goed onderhouden van de motor is van essentieel belang: het voorkomt veel ellende en zorgt ervoor dat u optimaal en zorgeloos kunt genieten op het water. Wij verzorgen al het onderhoud en adviseren u graag wat u zelf kunt doen om problemen te voorkomen. Wij bieden een aantal mogelijkheden om u het onderhoud uit handen te nemen:

Motorbeurt / jaarlijkse controle

 • Vervangen van de motorolie
 • Vervangen van olie- en brandstoffilters
 • Controleren van de wierpot
 • Inspectie van de V-snaar en de impeller
 • Algehele technische controle

Winterklaar maken van de motor

 • De motor vrijmaken van buitenwater
 • De vorstgraad van koelvloeistof en antivries meten
 • De motor, wierpot en kogelkraan doorspoelen met antivries

Het winterklaar maken van het drinkwatersysteem

 • De afvoersystemen van het toilet en het water doorspoelen met antivries
 • De waterpomp, watertank en waterleidingen vrijmaken van drinkwater
 • Eventueel: de buitendouche met slang en douchekop vrijmaken van drinkwater

Wij verzorgen geen reparaties en verhelpen geen storingen aan buitenboordmotoren. Hiervoor verwijzen we u naar de merkdealer.

Alle onderhoudswerkzaamheden vinden plaats op onze eigen locatie. Wij werken dus niet op externe locaties.

Reinigen

Uw boot heeft flink te lijden onder weersomstandigheden. Door zon, (zee-)water en regen worden zowel polyester, geschilderde als gespoten boten onherroepelijk dof. Uw boot oogt minder fraai maar is ook veel gevoeliger voor vuil en vorst. Hierdoor verliest de boot zijn glans en na kan kleine scheurtjes vertonen. Houtwerk slaat groen uit en kan gaan rotten. Het goed reinigen van uw gehele boot is dus een vereiste en in combinatie met polijsten en poetsen ziet uw boot er weer als nieuw uit! Wij bieden hiervoor diverse mogelijkheden:

 • Poetsen
 • Polijsten
 • Teakhout reinigen

Inbouw & Techniek

Wij bieden dan ook een breed pakket van opties aan. Zo bouwen wij boegschroeven in, leggen audioapparatuur aan en verzorgen het installatiewerk voor uw keuken en het sanitair aan boord. Ook voor revisie of inbouw van motoren (nieuw en gebruikt) bent u bij ons aan het juiste adres. In overleg met u bepalen wij wat mogelijk is, afhankelijk van uw wensen en uw type boot.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of voor een geheel vrijblijvende offerte.

Lakken & Verven

Uw boot heeft flink te lijden door negatieve weersinvloeden van zon, regen, wind en
(zee-)water. De juiste lak en verf beschermen uw boot hier tegen. Vooral vocht vormt een grote bedreiging. Hierdoor kan rot, corrosie en osmose ontstaan. Door regen en kou krijgt roest de kans zich te nestelen in beschadigde lak- en verflagen, met alle gevolgen van dien. Maar ook de schadelijke UV-straling van de zon doet de boot veelal geen goed. Het juiste lak- of verfsysteem beschermt uw vaartuig op de juiste wijze.

Preventief onderhoud is van belang om niet onverwacht voor hoge kosten te komen staan. Zo kunnen wij uw onderwaterschip met roestwerende en/of aangroeiwerende lak- of verfsystemen behandelen. Zo brengen wij uw boot weer in topconditie. In combinatie met een regelmatige poetsbeurt behoudt de verf of lak zijn optimale staat. Wij werken uitsluitend met de hoogste kwaliteit materialen en hoogwaardige verf- en bootlakken. En natuurlijk kiest u zelf de kleur uit een breed assortiment!

Wilt u eerst een vrijblijvende offerte ontvangen? Dat kan! Voor dit type werkzaamheden is het van belang dat wij de boot eerst zien, voordat wij een passende offerte kunnen uitbrengen. Wij zijn dan ook altijd bereid bij u langs te komen, om de conditie van de boot goed te kunnen bepalen.

Eerst meer informatie? Bel of kom langs op onze werf in Leeuwarden.

Antifouling

Uw boot ligt een groot deel van het jaar in het water. Hierdoor ontstaat er aangroei van microscopisch kleine organismen, mosselen en algen. Deze aangroei zorgt voor meer weerstand van uw boot in het water en dit zorgt weer voor:

 • Snelheidsverlies
 • Hoger brandstofverbruik
 • Het risico dat uw boot volledig van nieuwe verflagen moet worden voorzien
 • Een grotere kans op osmose
 • Een verlaging van de levensduur en uiteindelijk waardevermindering van uw boot

Antifouling is de verzamelnaam voor allerlei soorten verven en coatings die deze aangroei tegengaat en negatieve gevolgen hiervan voorkomt. Aan de hand van uw type boot, bepalen wij de keuze van de juiste antifouling. Om een goede bescherming van het onderwaterschip te garanderen, raden wij u aan om tweejaarlijks een nieuwe laag antifouling aan te laten brengen. Bij zelfslijpende onderwatersystemen kan het zijn dat er jaarlijks een nieuwe laag moet worden aangebracht.

Kom langs of bel voor meer informatie. Wij adviseren u graag!

Gerben van der Weij Watersport B.V.

Himpenserdyk 12
8939 BZ LEEUWARDEN

Gerben van der Weij Watersport is hét adres in Leeuwarden voor stalling en onderhoud van uw boot. Door jarenlange ervaring weten we als geen ander wat nodig is om probleemloos te varen.

Share This